- 1 Verhit de helft van de olie en bak hierin de kipfilets rondom lichtbruin.
- 2 Meng de specerijen met 1 theelepel versgemalen peper en voeg ze toe aan de kip.
- 3 Bak even mee, voeg 2-3 eetlepels water toe en gaar 8-10 minuten.
- 4 Verhit intussen de rest van de olie en bak hierin de prei en appel 6-8 minuten.
- 5 Bestrooi de kip met koriander en serveer met de gebakken prei en appel.
- 6 Lekker met naanbrood, witte rijst en zoete chilisaus.
bereidingstip
Marineer de kip gerust een paar uur (of een nacht) van tevoren. Zo trekken de kruiden goed in het vlees en wordt de kip extra mals en smaakvol.. <h4>Kip tandoori pittiger of minder pittig maken</h4> Hou je van een beetje pit? Voeg dan extra chilipoeder of verse rode peper toe. Voor een mildere versie laat je de pittige specerijen weg of gebruik je wat extra yoghurt om de saus zachter te maken.. <h4>Variëren met kruiden of groenten </h4> Varieer met kruiden zoals koriander, komijn of gemberpoeder voor een andere twist. Ook lekker: voeg blokjes paprika, courgette of tomaat toe voor extra groenten.. <h4>Is tandoori kip gezond om te eten?</h4> Ja, kip tandoori is een magere, eiwitrijke keuze. Zeker als je het combineert met veel groenten en bijvoorbeeld volkoren rijst of naan.. <h4>Kan ik kip tandoori opnieuw opwarmen? </h4> Ja, je kunt kip tandoori prima opnieuw opwarmen. Bewaar het goed afgesloten in de koelkast en warm het door tot het goed heet is (minimaal 75 °C).. <h4>Hoe maak je kip tandoori dikker? </h4> Wil je de saus wat dikker? Laat het gerecht iets langer inkoken zonder deksel of roer er een lepeltje maizena (opgelost in water) doorheen.