4 personen
gemiddeld
45 min.
hoofdgerecht
recepten Kip van de wijnmaker

Kip van de wijnmaker

ingrediënten


45 min
4 personen
10 blaadjes basilicum

dit product is niet beschikbaar

100 gram groene olijven

dit product is niet beschikbaar

250 milliliter pinot blanc
2 lente-/bosuitjes

dit product is niet beschikbaar

4 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

4 kippenbouten

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Bestrooi de kip met zout en peper. Verhit de olijfolie in een hapjespan.
  • 2 Plet de teentjes knoflook met de zijkant van een mes en bak ze enkele minuten in de olijfolie. Schep de knoflookteentjes uit de pan.
  • 3 Braad de kip in de olijfolie tot hij goudbruin is en schep hem uit de pan.
  • 4 Voeg het lichte deel van de bosui toe en bak 1 minuut. Blus af met de wijn.
  • 5 Leg de kip in het wijnmengsel en stoof met deksel 35 minuten.
  • 6 Voeg de olijven en het loof van de bosui toe. Maal er eventueel nog wat peper over. Bestrooi het gerecht met blaadjes basilicum.

bereidingstip

Lekker met ciabatta of focaccia, gekookte aardappelen en tuinbonen.

wijnadvies

Het recept laat niets aan duidelijkheid te wensen over: Arthur Metz Pinot Blanc.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 470 kcal
vet 35 gram
verzadigd vet 9 gram
koolhydraten 3 gram
eiwit 28 gram