- 1 Bestrooi de kipfilets met de kruiden. Haal de stronkjes uit de struikjes witlof en snijd de groente in reepjes van 1 cm. Houd wat van het loof van de lente-/bosuitjes achter voor de garnering.
- 2 Verhit de helft van de olijfolie in een wok of hapjespan en roerbak hierin de kipstukjes in 12-15 minuten tot ze goudbruin en gaar zijn. Schep ze uit de pan en houd ze even warm.
- 3 Voeg de rest van de olijfolie bij het bakvet en roerbak hierin witlof, lente/bosuitjes en de champignons 3 minuten.
- 4 Schep de crème fraîche en de kaas erdoor en verwarm zonder te koken tot de kaas gesmolten is.
- 5 Meng de kipfilet erdoor en voeg peper en zout naar smaak toe. Serveer de schotel bestrooid met het uitjesloof. Lekker met rösti.
wijnadvies
Een zacht type witte wijn combineert goed: Elzasser Sylvaner of Edelzwicker of een Italiaanse Soave (9-11ºC).