4 personen
gemiddeld
35 min.
hoofdgerecht
home recepten Kip-witlof-kaasschotel

Kip-witlof-kaasschotel

ingrediënten


35 min
4 personen
100 gram roquefort
100 gram gorgonzola

dit product is niet beschikbaar

125 milliliter crème fraîche

dit product is niet beschikbaar

200 gram champignons

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

4 lente-/bosuitjes

dit product is niet beschikbaar

800 gram witlof

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel gemengde orientaalse kruiden
1 eetlepel Japanse kruiden

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel kerriepoeder

dit product is niet beschikbaar

500 gram kipfilets

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Bestrooi de kipfilets met de kruiden. Haal de stronkjes uit de struikjes witlof en snijd de groente in reepjes van 1 cm. Houd wat van het loof van de lente-/bosuitjes achter voor de garnering.
  • 2 Verhit de helft van de olijfolie in een wok of hapjespan en roerbak hierin de kipstukjes in 12-15 minuten tot ze goudbruin en gaar zijn. Schep ze uit de pan en houd ze even warm.
  • 3 Voeg de rest van de olijfolie bij het bakvet en roerbak hierin witlof, lente/bosuitjes en de champignons 3 minuten.
  • 4 Schep de crème fraîche en de kaas erdoor en verwarm zonder te koken tot de kaas gesmolten is.
  • 5 Meng de kipfilet erdoor en voeg peper en zout naar smaak toe. Serveer de schotel bestrooid met het uitjesloof. Lekker met rösti.

wijnadvies

Een zacht type witte wijn combineert goed: Elzasser Sylvaner of Edelzwicker of een Italiaanse Soave (9-11ºC).


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 455 kcal
vet 29 gram
verzadigd vet 14 gram
koolhydraten 7 gram
eiwit 39 gram