4 personen
gemiddeld
25 min.
lunch, hoofdgerecht
home recepten Kipburger met ricotta en maissalade

Kipburger met ricotta en maissalade

ingrediënten


25 min
4 personen
krop ijsbergsla

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels bladselderij

dit product is niet beschikbaar

4 maisbroodjes
4 kaiserbroodjes

dit product is niet beschikbaar

200 gram ricotta
1 citroen

dit product is niet beschikbaar

1 courgette

dit product is niet beschikbaar

300 gram mais

dit product is niet beschikbaar

1 mespunt cayennepeper

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel kerriepoeder

dit product is niet beschikbaar

6 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

2 kipfilets

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

vershoudfolie

grillpan

  • 1 Halveer de kipfilets horizontaal en sla tussen vershoudfolie plat met de bodem van een (koeken)pan. Bestrijk de kip met 2 eetlepels olijfolie en bestrooi met kerriepoeder en cayennepeper.
  • 2 Verhit 2 eetlepels olijfolie en bak hierin de mais en courgette 3­-4 minuten. Meng de citroenrasp met de ricotta en peper.
  • 3 Rooster de kipfilet in een hete grillpan circa 3 minuten per kant. Snijd de broodjes open. Meng de mais, courgette, bladselderij, citroensap, de rest van de olijfolie en de helft van de ijsbergsla. Beleg de onderste helften van de broodjes met sla, ricotta en de kipfilet. Dek af met de bovenste broodhelften en serveer de maissalade erbij.

bereidingstip

Bestrooi de kipburger ook eens met koriander in plaats van bladselderij.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 515 kcal
vet 26 gram
verzadigd vet 7 gram
koolhydraten 39 gram
eiwit 28 gram