4 personen
eenvoudig
20 min.
hoofdgerecht
home recepten Kipcasserole met mosterd en gele paprika

Kipcasserole met mosterd en gele paprika

ingrediënten


20 min
4 personen
1 stokbrood

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

4 takjes verse rozemarijn

dit product is niet beschikbaar

500 gram krieltjes met schil

dit product is niet beschikbaar

8 sjalotjes

dit product is niet beschikbaar

8 sjalotjes

dit product is niet beschikbaar

2 gele paprika's

dit product is niet beschikbaar

150 droge sherry

dit product is niet beschikbaar

150 milliliter droge witte wijn

dit product is niet beschikbaar

1 kip

dit product is niet beschikbaar

6 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels dijonmosterd

dit product is niet beschikbaar

2 citroenen

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

ovenschaal

braadslede

  • 1 Verwarm de oven voor op 180°C. Pers 1 citroen en halveer de andere citroen.
  • 2 Meng de mosterd met citroensap, 2 eetlepels olijfolie en zout en peper. Wrijf de kip in met dit mengsel.
  • 3 Stop de citroenhelften in de buikholte. Leg de kip met de borstzijde naar beneden in de ovenschaal of braadslede en giet de wijn erbij.
  • 4 Braad de kip in 1 uur en 15 minuten gaar en bruin in het midden van de oven. Schep af en toe wat braadvocht over de kip.
  • 5 Meng de rest van de olijfolie met zout en peper door de paprika, de sjalotjes en de krieltjes en leg dit mengsel met de naaldjes van de rozemarijn en de knoflook de laatste 30 minuten rondom de kip. Serveer het gerecht met stokbrood.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 920 kcal
vet 47 gram
verzadigd vet 11 gram
koolhydraten 72 gram
eiwit 46 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté