4 personen
eenvoudig
35 min.
hoofdgerecht
home recepten Kipcurry met bloemkool

Kipcurry met bloemkool

ingrediënten


35 min
4 personen
500 gram bloemkoolroosjes

dit product is niet beschikbaar

400 milliliter kippenbouillon

dit product is niet beschikbaar

1 blik kokosmelk

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel kaneelpoeder

dit product is niet beschikbaar

1 kaneelstokje

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel komijnpoeder (djinten)

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel korianderpoeder (ketoembar)

dit product is niet beschikbaar

1 verse gember

dit product is niet beschikbaar

1 rode peper

dit product is niet beschikbaar

1 ui

dit product is niet beschikbaar

750 gram kipfilets

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels arachideolie

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Verhit de helft van de olie en bak hierin de kipreepjes goudbruin. Schep de kip uit de pan.
  • 2 Voeg de rest van de olie toe en roerbak hierin de ui, rode peper, gember, koriander, komijn en kaneel.
  • 3 Giet de kokosmelk en kippenbouillon erbij. Voeg de kip en de bloemkoolroosjes toe en stoof 15 minuten zachtjes zonder deksel op de pan.
  • 4 Verwijder eventueel het kaneelstokje. Lekker met witte rijst of notenrijst.

wijnadvies

Viognier-Marsanne van Poème of Zuydpunt Viognier-Chenin Blanc.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 505 kcal
vet 30 gram
verzadigd vet 16 gram
koolhydraten 9 gram
eiwit 49 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté