4 personen
eenvoudig
30 min.
hoofdgerecht
recepten Kipcurry met mango

Kipcurry met mango

ingrediënten


30 min
4 personen
1 lente-/bosui

dit product is niet beschikbaar

2 mango's

dit product is niet beschikbaar

800 milliliter kokosmelk

dit product is niet beschikbaar

1 kaneelstokje

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel komijnpoeder (djinten)

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel korianderpoeder (ketoembar)

dit product is niet beschikbaar

1 verse gember

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

1 rode peper

dit product is niet beschikbaar

2 uien

dit product is niet beschikbaar

800 gram kipfilets

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels zonnebloemolie

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels arachideolie

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Verhit de helft van de olie en bak hierin de kipblokjes in 4-5 minuten rondom goudbruin. Schep ze uit de pan en houd apart.
  • 2 Verhit de rest van de olie en roerbak hierin de ui, rode peper, knoflook en gember 2-3 minuten.
  • 3 Schep de koriander, komijn en het kaneelstokje erdoor en bak nog 1-2 minuten.
  • 4 Voeg de kip en kokosmelk toe, breng aan de kook en stoof zonder deksel zachtjes 5-7 minuten tot de saus iets dikker wordt.
  • 5 Verwijder het kaneelstokje. Schep de mango erdoor en verwarm nog even zonder te koken.
  • 6 Garneer met wat lente-/ bosui. Lekker met witte rijst en sperziebonen.

bereidingstip

Voeg eens 1 theelepel citroenrasp toe voor een frissere saus.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 775 kcal
vet 49 gram
verzadigd vet 30 gram
koolhydraten 30 gram
eiwit 52 gram
Terugroepactie | SPAR palingworst
Terugroepactie | SPAR sandwich pittige kip