1 personen
eenvoudig
25 min.
hoofdgerecht
home recepten Kipfilet in roquefortsaus

Kipfilet in roquefortsaus

ingrediënten


25 min
1 personen
1 eetlepel walnoot
25 gram roquefort
125 milliliter crème fraîche

dit product is niet beschikbaar

125 milliliter kookroom

dit product is niet beschikbaar

1 kipfilet

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel zonnebloemolie

dit product is niet beschikbaar

10 gram boter

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Verhit de boter en olie in een koekenpan. Bestrooi de kipfilet met zout en peper. Bak de kipfilet aan beide kanten aan. Temper de hittebron. Bak de kipfilet in circa 15 minuten door en door gaar.
  • 2 Roer de room en de roquefort door het braadvocht tot een gladde saus. Bestrooi het gerecht met walnoten.
  • 3 Lekker met gekookte rijst en worteltjes en/of broccoli.

wijnadvies

Een ideaal gerecht om een fles (half)zoete witte wijn te openen, bijvoorbeeld een moelleux uit Bordeaux of Côtes de Bergerac. Liever geen zoete wijn? Kies dan voor een niet al te droge Elzasser riesling.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 785 kcal
vet 64 gram
verzadigd vet 29 gram
koolhydraten 6 gram
eiwit 46 gram