4 personen
gemiddeld
40 min.
hoofdgerecht
home recepten Kipfilet met kastanjechampignons

Kipfilet met kastanjechampignons

ingrediënten


40 min
4 personen
100 gram gerookte spekblokjes

dit product is niet beschikbaar

500 gram diepvriestuinbonen

dit product is niet beschikbaar

750 gram aardappels

dit product is niet beschikbaar

4 kipfilets

dit product is niet beschikbaar

theelepel gedroogde rozemarijn

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel verse rozemarijn

dit product is niet beschikbaar

1 teentje knoflook

dit product is niet beschikbaar

1 kleine ui

dit product is niet beschikbaar

1 sjalot

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

250 gram kastanjechampignons

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

4 cocktailprikkers

  • 1 Veeg of borstel de champignons schoon. Hak de helft ervan fijn en halveer de rest.
  • 2 Verhit 1 eetlepel olijfolie en fruit hierin de sjalot en de knoflook. Voeg de gehakte champignons toe en bak tot het vocht verdampt is.
  • 3 Voeg zout, peper en de helft van de rozemarijn toe. Snijd met een scherp mes elke kipfilet horizontaal in tot een envelopje.
  • 4 Vul met het champignonmengsel en steek de filet dicht met een prikker.
  • 5 Kook de aardappels en de tuinbonen gaar. Bestrooi de kip met zout en peper. Verhit de rest van de olie en bak de kip aan beide kanten 7-8 minuten.
  • 6 Voeg de laatste 5 minuten de rest van de champignons en rozemarijn toe en bak ze mee.
  • 7 Bak intussen de spekblokjes krokant in een droge hete koekenpan en schep ze door de afgegoten tuinbonen.
  • 8 Serveer de gevulde kipfilet met de aardappels en tuinbonen.

bereidingstip

Met gefrituurde kruiden geef je gerechten een bijzonder accent. De kruiden blijven niet alleen prachtig groen, de smaak wordt ook intens. Veel verse tuinkruiden zijn te gebruiken, zoals peterselie, selderij, salie, koriander, majoraan en basilicum. Was de verse kruiden, pluk de blaadjes van de takjes en droog ze goed. Frituur de kruiden vervolgens 6 tot 8 tellen in hete olie. Dit kan in een frituurpan, maar ook gewoon in een bodempje olie in een wok of koekenpan. Laat de kruiden goed uitlekken op keukenpapier en bestrooi ze eventueel met zout.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 550 kcal
vet 16 gram
verzadigd vet 4 gram
koolhydraten 41 gram
eiwit 53 gram