4 personen
gemiddeld
15 min.
hoofdgerecht
home recepten Kipfilet met kruidenkaas en rauwe ham

Kipfilet met kruidenkaas en rauwe ham

ingrediënten


15 min
4 personen
1 eetlepel honing

dit product is niet beschikbaar

6 eetlepels slasaus

dit product is niet beschikbaar

1 appel

dit product is niet beschikbaar

2 kleine struikjes witlof
2 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

8 plakken rauwe hammen

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels tapenade

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels rode pesto

dit product is niet beschikbaar

100 gram kruidenroomkaas

dit product is niet beschikbaar

4 kipfilets

dit product is niet beschikbaar

4 aardappels

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

ovenschaal

  • 1 Verwarm de oven voor op 200°C. Kook de aardappelen 5 minuten en giet ze af.
  • 2 Snijd de kipfilets over de lengte open tot een envelop. Vul ze met de kruidenroomkaas en vouw ze weer dicht. Bestrijk de buitenkant met pesto of tapenade en wikkel de kip strak in de rauwe ham.
  • 3 Zet de kippakketjes niet te dicht tegen elkaar aan in een ovenschaal met de aardappelen eromheen. Sprenkel de olijfolie erover.
  • 4 Zet het gerecht 20-25 minuten in het midden van de oven tot de kip gaar is.
  • 5 Meng witlof en appel met slasaus, honing, zout en peper. Serveer de kipschotel met deze salade.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 555 kcal
vet 29 gram
verzadigd vet 9 gram
koolhydraten 27 gram
eiwit 45 gram