4 personen
gemiddeld
30 min.
hoofdgerecht
home recepten Kipfilet met salie, appel en pruimen

Kipfilet met salie, appel en pruimen

ingrediënten


30 min
4 personen
frituurolie

dit product is niet beschikbaar

600 gram frieten

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel honing

dit product is niet beschikbaar

150 gram gedroogde abrikozen

dit product is niet beschikbaar

150 gram gedroogde pruimen

dit product is niet beschikbaar

1 friszure appel

dit product is niet beschikbaar

15 blaadjes salie
150 milliliter kippenbouillon

dit product is niet beschikbaar

200 milliliter gezeefde tomaten

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel koekkruiden

dit product is niet beschikbaar

100 gram gerookte spekblokjes

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

1 grote ui

dit product is niet beschikbaar

4 sjalotjes

dit product is niet beschikbaar

50 gram boter

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

500 gram kalkoenfilets

dit product is niet beschikbaar

500 gram kipfilets

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

frituurpan

  • 1 Snijd de kipfilet in gelijke brede repen. Verhit de olijfolie met de boter en bak hierin de kiprepen goudbruin. Schep uit de pan. Bak de sjalotjes, knoflook en spekblokjes 4-5 minuten in het bakvet. Schep de koekkruiden erdoor en bak 1 minuut mee.
  • 2 Giet de gezeefde tomaten en bouillon erbij en breng aan de kook. Hak de helft van de salieblaadjes fijn. Voeg de gehakte salie, appel en pruimen toe en stoof zachtjes 15 minuten. Voeg de kip toe en stoof nog 5 minuten, tot de kip gaar is. Breng op smaak met zout, peper en honing.
  • 3 Bereid intussen de friet in de frituurolie. Verdeel de kip over borden en schep de friet erbij. Frituur de overige blaadjes salie eventueel kort in het hete frituurvet en verdeel over de kip. Lekker met geglaceerde witlof of een groene salade.

wijnadvies

Schenk bij dit recept een Châteaux David Beaulieu Bordeaux Supérieur: een traditionele blend van merlot met cabernet franc.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 845 kcal
vet 43 gram
verzadigd vet 13 gram
koolhydraten 69 gram
eiwit 39 gram