4 personen
eenvoudig
30 min.
hoofdgerecht
home recepten Kipfilet met spinazie, rozijnen en gebakken aardappelpartjes

Kipfilet met spinazie, rozijnen en gebakken aardappelpartjes

ingrediënten


30 min
4 personen
50 gram rozijnen

dit product is niet beschikbaar

600 gram spinazie

dit product is niet beschikbaar

1 teentje knoflook

dit product is niet beschikbaar

1 ui

dit product is niet beschikbaar

4 kipfilets

dit product is niet beschikbaar

450 gram aardappelpartjes

dit product is niet beschikbaar

4 vloeibaar bakproduct

  • 1 Verhit 1 eetlepel bakproduct in een koekenpan en bak hierin de aardappelpartjes op middelhoge stand in 12-15 minuten goudbruin. Schep of schud ze regelmatig om.
  • 2 Verhit ondertussen 2 eetlepels bakproduct in een braadpan en wacht tot het bruin kleurt. Bak de kipfilets op een hoge stand in circa 3 minuten rondom lichtbruin. Bak ze vervolgens in circa 15 minuten op middelhoge stand goudbruin en gaar.
  • 3 Verhit ondertussen 1 eetlepel bakproduct in een wokpan en fruit hierin de uienringen glazig.
  • 4 Schep de knoflook en spinazie erdoor en roerbak circa 5 minuten tot de spinazie geslonken is. Roerbak de rozijnen nog een paar minuten mee.
  • 5 Breng op smaak met zout en peper en verdeel de spinazie, aardappeltjes en kipfilet over borden.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 465 kcal
vet 18 gram
verzadigd vet 3 gram
koolhydraten 33 gram
eiwit 40 gram