4 personen
gemiddeld
20 min.
hoofdgerecht
home recepten Kipfilet met tapenade en rauwe ham

Kipfilet met tapenade en rauwe ham

ingrediënten


20 min
4 personen
2 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

theelepel mosterd

dit product is niet beschikbaar

1 teentje knoflook

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels basilicum

dit product is niet beschikbaar

20 gram kappertjes

dit product is niet beschikbaar

20 gram ansjovisfilets

dit product is niet beschikbaar

150 gram zwarte olijven

dit product is niet beschikbaar

4 plakken rauwe hammen

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels vloeibaar bakproduct

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel paprikapoeder

dit product is niet beschikbaar

4 kipfilets

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

4 cocktailprikkers

  • 1 Verwarm de oven voor op 200°C. Pureer de ingrediënten voor de tapenade.
  • 2 Snijd de kipfilets in de lengte in tot envelopjes en leg ze open. Verdeel de tapenade erover.
  • 3 Vouw de filets dicht en steek ze vast met houten prikkers. Strooi er zout en peper en een beetje paprikapoeder over.
  • 4 Verhit de olie en bak de kip rondom goudbruin. Omwikkel ze met ham en zet de pakketjes 12 minuten in de warme oven tot ze gaar zijn.
  • 5 Serveer ze eventueel in plakken gesneden. Lekker met tagliatelle en peultjes of tuinbonen.

bereidingstip

Kies eens voor een kant-en-klare tomatentapenade of rode pesto.

wijnadvies

Dergelijke kip scharrelt graag rond in de buurt van droge rosé zoals de huiswijn, Saint Saturnin of Montalto.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 365 kcal
vet 24 gram
verzadigd vet 4 gram
koolhydraten 3 gram
eiwit 34 gram