4 personen
uitdagend
40 min.
hoofdgerecht
home recepten Kipfiletrolletje gevuld met ansjovis, citroen en peterselieboter

Kipfiletrolletje gevuld met ansjovis, citroen en peterselieboter

ingrediënten


40 min
4 personen
100 milliliter sherry

dit product is niet beschikbaar

100 milliliter droge witte wijn

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

4 takjes bladpeterselie

dit product is niet beschikbaar

100 gram zachte boter

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel bloem

dit product is niet beschikbaar

citroen

dit product is niet beschikbaar

4 ansjovisfilets

dit product is niet beschikbaar

4 enkele kipfilets

benodigdheden

keukengaren

  • 1 Snijd het dikste gedeelte van de kipfilet horizontaal in en klap het open zodat de gehele kipfilet even dik is.
  • 2 Trek het losse stukje (het haasje) er vanaf en maal dit fijn in de keukenmachine met de ansjovis en citroenrasp en -sap, en een beetje zout en peper.
  • 3 Verdeel deze vulling over de kipfilets en rol ze voorzichtig op. Zet de rolletjes vast met een stukje touw.
  • 4 Bestrooi ze met zout en peper en bestuif ze met bloem.
  • 5 Meng de boter met de peterselie en knoflook in de keukenmachine tot een mooi groen mengsel en breng op smaak met zout en peper. Laat afgedekt in de koelkast opstijven.
  • 6 Verwarm de olie in een braadpan en bak de kiprolletjes rondom bruin en blus af met de wijn.
  • 7 Laat de wijn op middelhoge stand inkoken en de kiprolletjes rondom gaar braden.
  • 8 Neem de rolletjes uit de pan en snijd ze in dikke plakken. Serveer ze met een dot koude peterselieboter en giet er een lepeltje warme jus overheen.

wijnadvies

Dit gerecht gaat lekker aan de rol met een droge rosé zoals Monastier, Montalto of Eco Balance bio.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 370 kcal
vet 28 gram
verzadigd vet 15 gram
koolhydraten 3 gram
eiwit 25 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté