4 personen
uitdagend
20 min.
hoofdgerecht
recepten Kipfilets gevuld met appel en salie

Kipfilets gevuld met appel en salie

ingrediënten


20 min
4 personen
2 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels boter

dit product is niet beschikbaar

20 gram blanke rozijnen
1 theelepel gedroogde salie

dit product is niet beschikbaar

8 blaadjes salie
1 appel

dit product is niet beschikbaar

4 enkele kipfilets

benodigdheden

4 cocktailprikkers

  • 1 Snijd de haasjes van de filets. Snijd de filets aan de lange en dikke kant in zodat een holte in de filets ontstaat.
  • 2 Bestrooi de filets rondom en van binnen met zout en peper.
  • 3 Snijd de appel in miniblokjes en hak de haasjes van de filet heel fijn. Vermeng dit met elkaar en voeg de salie en rozijnen toe. Breng op smaak met zout en peper.
  • 4 Vul de kipfilets met dit mengsel en steek de openingen vast met een cocktailprikker.
  • 5 Verwarm de boter en bak de gevulde filets om en om bruin. Zet de warmtebron dan wat lager.
  • 6 Voeg een paar eetlepels water toe en bak de filets in circa 20 minuten gaar. Laat de filets even rusten en snijd ze dan in plakken.

bereidingstip

Lekker met gestoofde rodekool.

wijnadvies

Verrukkelijk met Arthur Metz Pinot Gris uit de Elzas. Ook de Indomita Chardonnay Reserva zal smaken.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 200 kcal
vet 8 gram
verzadigd vet 4 gram
koolhydraten 8 gram
eiwit 24 gram
Terugroepactie | SPAR oranje soesjes