4 personen
eenvoudig
30 min.
hoofdgerecht
home recepten Kipkarbonade met citroen, tijm en honing

Kipkarbonade met citroen, tijm en honing

ingrediënten


30 min
4 personen
3 lente-/bosuitjes

dit product is niet beschikbaar

1 citroen

dit product is niet beschikbaar

100 milliliter kippenbouillon

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels honing

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels sojasaus

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels sherry

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel verse tijm

dit product is niet beschikbaar

5 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

4 kipkarbonades

  • 1 Bestrooi de kipkarbonades met zout en peper. Verhit de olijfolie en bak hierin de kip rondom goudbruin.
  • 2 Voeg de knoflook en de tijm toe en bak deze even mee.
  • 3 Voeg de sherry, de sojasaus en de honing toe, stoof even en laat iets indikken.
  • 4 Giet de bouillon erbij, leg de citroenplakken op de kip en gaar nog 15 minuten met deksel.
  • 5 Strooi de bosui voor het serveren over de kip.

bereidingstip

Lekker met peultjes of sugarsnaps en rijst of gekookte aardappelen.

wijnadvies

Rosé waarin het Franse zuiden is terug te vinden. Saint Saturnin en Sensas hebben van het Zuid-Franse zonnetje geprofiteerd.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 465 kcal
vet 34 gram
verzadigd vet 9 gram
koolhydraten 10 gram
eiwit 29 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté