6 personen
gemiddeld
30 min.
hoofdgerecht
home recepten Kipkebab met abrikoos en mango

Kipkebab met abrikoos en mango

ingrediënten


30 min
6 personen
2 eetlepels zonnebloemolie

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel honing

dit product is niet beschikbaar

200 milliliter magere yoghurt

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels sinaasappelsap

dit product is niet beschikbaar

1 mango

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel kerriepoeder

dit product is niet beschikbaar

750 gram kipfilets

dit product is niet beschikbaar

24 gedroogde abrikozen

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

12 satéprikkers

aluminiumfolie

  • 1 Wel de abrikozen in lauwwarm water. Leg de satéstokjes in water zodat ze niet kunnen verbranden tijdens het bakken van de kipspiesjes.
  • 2 Bestrooi de kipfiletblokjes met peper en kerriepoeder. Rijg de kipblokjes en abrikozen afwisselend aan de stokjes.
  • 3 Schil de mango, verwijder de pit en pureer de vrucht. Roer het sinaasappelsap, de yoghurt en de honing erdoor en zet het sausje apart.
  • 4 Verwarm de helft van de olie in een koekenpan of gebruik een grillpan (bestrijk dan de spietjes met de olie) en bak hierin de spiesjes 12 minuten totdat ze goudbruin en gaar zijn. Keer ze regelmatig om. Voeg nog een beetje olie toe als de pan te droog wordt. Houd de spiesjes die klaar zijn warm op een bord, afgedekt met aluminiumfolie.
  • 5 Serveer de spietjes met de saus er apart bij. Lekker met stokbrood of rijst.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 425 kcal
vet 9 gram
verzadigd vet 2 gram
koolhydraten 35 gram
eiwit 48 gram