4 personen
gemiddeld
30 min.
hoofdgerecht
home recepten Kipkebabs met polenta en gembersalsa

Kipkebabs met polenta en gembersalsa

ingrediënten


30 min
4 personen
200 gram ananassen

dit product is niet beschikbaar

500 gram kipfilets

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel olijfolie

dit product is niet beschikbaar

1 mespunt chilipoeder

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel worcestershiresaus

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels tomatenketchup

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel vloeibare honing

dit product is niet beschikbaar

1 verse gember

dit product is niet beschikbaar

50 gram stemgember

dit product is niet beschikbaar

100 gram cherry-/kerstomaatjes

dit product is niet beschikbaar

50 milliliter olijfolie

dit product is niet beschikbaar

150 gram maisgriesmeel
150 gram polenta
700 milliliter kippenbouillon

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

schaal met opstaande rand

vershoudfolie

8 satéprikkers

bakplaat

  • 1 Breng de bouillon aan de kook en roer de polenta erdoor. Laat al roerende circa 3 minuten koken tot een pap.
  • 2 Bekleed de schaal met vershoudfolie en giet de polenta erin. Strijk de bovenkant glad. Laat afkoelen en in de koelkast verder opstijven.
  • 3 Meng de ingrediënten voor de salsa met zout en peper.
  • 4 Meng de honing, ketchup, worcestershiresaus, knoflook, chilipoeder en de olie tot een dressing en schep hier de kip doorheen. Laat afgedekt 30 minuten marineren. Week de spiesjes in water.
  • 5 Verwarm de ovengrill. Rijg de kip en ananas aan de prikkers en leg ze op de bakplaat. Rooster de kebabs midden in de oven aan beiden kanten goudbruin en gaar ze in circa 20 minuten.
  • 6 Stort de polenta op een snijplank en snijd in repen. Bestrooi met wat droog polentameel.
  • 7 Verwarm intussen de olie en bak hierin de polenta goudbruin.
  • 8 Serveer met de kebabs en salsa.

wijnadvies

Bij de kipkebab gaan we voor een Chardonnay van Sensas of een Zuydpunt Chardonnay/Viognier.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 495 kcal
vet 19 gram
verzadigd vet 3 gram
koolhydraten 48 gram
eiwit 33 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté