- 1 Dep de kipfilet droog met keukenpapier.
- 2 Meng in een diep bord de bloem met de kerriepoeder en zout en peper. Klop in een ander diep bord de eieren los met 1 eetlepel water.
- 3 Doe de pinda’s in een plastic zak en plet ze door te drukken met een deegroller, fles of bodem van een koekenpan. Leg de gehakte nootjes op een derde diep bord.
- 4 Haal de kip eerst door de bloem, daarna door het ei en daarna door de pinda’s. Druk een beetje aan.
- 5 Kook de sperziebonen met zout 8-10 minuten.
- 6 Verhit in twee koekenpannen een scheutje bakproduct. Bak in één pan de krieltjes en in de andere pan de kipkrokantjes in 5-7 minuten goudbruin en gaar.
- 7 Serveer met de sperziebonen.
bereidingstip
Vervang de kerriepoeder door paprikapoeder.. Neem in plaats van de pinda’s geschaafde amandel of fijnverkruimelde cornflakes of tortillachips.