4 personen
eenvoudig
25 min.
hoofdgerecht
home recepten Kipkrokantjes met krieltjes en boontjes

Kipkrokantjes met krieltjes en boontjes

ingrediënten


25 min
4 personen
450 gram krieltjes

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels vloeibaar bakproduct

dit product is niet beschikbaar

500 gram sperziebonen

dit product is niet beschikbaar

150 gram ongezouten pinda’s

dit product is niet beschikbaar

2 eieren

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel kerriepoeder

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels bloem

dit product is niet beschikbaar

500 gram kipfilets

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Dep de kipfilet droog met keukenpapier.
  • 2 Meng in een diep bord de bloem met de kerriepoeder en zout en peper. Klop in een ander diep bord de eieren los met 1 eetlepel water.
  • 3 Doe de pinda’s in een plastic zak en plet ze door te drukken met een deegroller, fles of bodem van een koekenpan. Leg de gehakte nootjes op een derde diep bord.
  • 4 Haal de kip eerst door de bloem, daarna door het ei en daarna door de pinda’s. Druk een beetje aan.
  • 5 Kook de sperziebonen met zout 8-10 minuten.
  • 6 Verhit in twee koekenpannen een scheutje bakproduct. Bak in één pan de krieltjes en in de andere pan de kipkrokantjes in 5-7 minuten goudbruin en gaar.
  • 7 Serveer met de sperziebonen.

bereidingstip

Vervang de kerriepoeder door paprikapoeder.. Neem in plaats van de pinda’s geschaafde amandel of fijnverkruimelde cornflakes of tortillachips.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 680 kcal
vet 35 gram
verzadigd vet 6 gram
koolhydraten 38 gram
eiwit 48 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté