4 personen
gemiddeld
15 min.
bijgerecht
home recepten Kippannetje met saffraan

Kippannetje met saffraan

ingrediënten


15 min
4 personen
400 milliliter kippenbouillon

dit product is niet beschikbaar

1 citroen

dit product is niet beschikbaar

250 gram pitloze witte druiven

dit product is niet beschikbaar

50 gram pijnboompitten

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels honing

dit product is niet beschikbaar

theelepel kaneelpoeder

dit product is niet beschikbaar

1 envelopje saffraan

dit product is niet beschikbaar

4 kipdijfilets

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

4 eenpersoons pannetjes

4 ovenschaaltjes

aluminiumfolie

  • 1 Verwarm de oven voor op 180ºC. Snijd elke kipdijfilet in 3 stukken. Wrijf de saffraandraadjes fijn en meng met 1 theelepel zout, de kaneel en een snufje peper. Schep de kip om met het saffraanmengsel, de honing en pijnboompitten. Verdeel dit over 4 pannetjes.
  • 2 Leg de druiven erbij en een plak citroen erop. Schenk in elk pannetje 100 ml bouillon en leg de deksels erop of dek af met aluminiumfolie. Stoof circa 25 minuten in het midden van de oven. Lekker met rijst en gegrilde aubergine of courgette.

bereidingstip

Liever zonder vlees? Vervang de kip in dit recept door vegetarische kipstukjes. . Neem amandelschaafsel in plaats van pijnboompitten.

wijnadvies

Schenk een sappige en verfrissende NJoy Pinot Grigio Blush waarin je bessen, aardbei en perzik proeft.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 355 kcal
vet 19 gram
verzadigd vet 5 gram
koolhydraten 19 gram
eiwit 29 gram