4 personen
gemiddeld
30 min.
klein gerecht, voorgerecht
recepten Kippasteitje met champignons

Kippasteitje met champignons

ingrediënten


30 min
4 personen
1 eetlepel peterselie

dit product is niet beschikbaar

100 milliliter kookroom

dit product is niet beschikbaar

200 milliliter kippenbouillon

dit product is niet beschikbaar

kipragout

dit product is niet beschikbaar

200 gram champignons

dit product is niet beschikbaar

200 gram champignons

dit product is niet beschikbaar

25 gram boter

dit product is niet beschikbaar

2 eidooiers

dit product is niet beschikbaar

12 plakjes diepvriesbladerdeeg

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

bakplaat met bakpapier

bakkwastje

  • 1 Verwarm de oven voor op 200ºC. Leg de plakjes bladerdeeg voor de pasteibakjes op het werkvlak of op een snijplank en snijd er met behulp van een kommetje 3 gelijke cirkels per persoon uit.
  • 2 Leg 4 cirkels op de bakplaat en prik met een vork gaatjes erin. Snijd uit de overgebleven cirkels een rondje, zodat je een rand van circa 1 cm overhoudt. Bestrijk de randen met water en plak op elke hele cirkel een deegrand. Bestrijk deze ook met water en plak de laatste rand erop.
  • 3 Snijd uit het overgebleven deeg dekseltjes voor de pasteibakjes. Bestrijk deze en de pasteibakjes met ei. Bak de bakjes en dekseltjes in het midden van de oven in 12-14 minuten gaar en goudbruin. Schakel de oven uit en laat de bakjes in de oven afkoelen, met de ovendeur open.
  • 4 Verhit de boter en bak hierin de champignons. Verdun de ragout met de overgebleven bouillon en roer de kookroom en champignons erdoor. Voeg eventueel extra bouillon toe. Vul de pasteibakjes met de ragout en bestrooi met de peterselie.

bereidingstip

Maak zelf kipragout (<a href="https://www.boodschappen.nl/recept/kipkroketjes-met-prei/">klik hier voor het recept</a>).. Maak de pasteibakjes een dag van tevoren en bewaar ze in een afgesloten trommel.. Voeg aan de ragout 1 eetlepel grove mosterd en een scheutje witte wijn toe.. Schep de kipragout met champignons in ovenvaste (soep)kommen. Snijd cirkels uit de plakjes bladerdeeg die iets groter zijn dan de kom. Bestrijk de rand van een deegcirkel met water of eidooier en plak deze vast over de ragout op de rand van de kom. Bestrijk de bovenkant met ei en bak het deeg in het midden van de oven in 8-10 minuten goudbruin.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 725 kcal
vet 51 gram
verzadigd vet 31 gram
koolhydraten 46 gram
eiwit 23 gram