eenvoudig
15 min.
bijgerecht
home recepten Kippenbouillon

Kippenbouillon

ingrediënten


15 min
1 stukje foelie

dit product is niet beschikbaar

4 zwarte peperkorrels

dit product is niet beschikbaar

4 kruidnagels

dit product is niet beschikbaar

1 laurierblaadje

dit product is niet beschikbaar

verse gemengde kruiden
gemengde groenten

dit product is niet beschikbaar

knoflook

dit product is niet beschikbaar

ui

dit product is niet beschikbaar

1 soepkip

  • 1 Leg alle restjes en botjes van een hele kip in een grote (soep)pan en giet zo veel water erop dat alles net onder staat.
  • 2 Voeg een flinke snuf zout, restjes of schillen van een ui, knoflook, groenten en kruiden toe. Voeg het laurierblaadje, de kruidnagels, peperkorrels en foelie toe. Breng op middelhoge stand aan de kook en zet de warmtebron dan direct laag.
  • 3 Schep steeds het schuim van de bouillon en laat de bouillon op een lage stand tegen de kook aan 1-3 uur trekken. Zeef de bouillon en breng verder op smaak.

bereidingstip

Laat afkoelen en vries de bouillon in of gebruik direct als basis voor soep, ragout, risotto, pasta of sauzen.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 0 kcal
vet 0 gram
verzadigd vet 0 gram
koolhydraten 0 gram
eiwit 0 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté