4 personen
eenvoudig
30 min.
lunch, voorgerecht
home recepten Kippenbouillon met citroen en tonijnballetjes

Kippenbouillon met citroen en tonijnballetjes

ingrediënten


30 min
4 personen
100 gram preien

dit product is niet beschikbaar

2 lente-/bosuitjes

dit product is niet beschikbaar

150 gram bospenen

dit product is niet beschikbaar

250 gram peultjes

dit product is niet beschikbaar

1 citroen

dit product is niet beschikbaar

1 liter kippenbouillon

dit product is niet beschikbaar

sojasaus

dit product is niet beschikbaar

hoisinsaus
1 eetlepel oestersaus

dit product is niet beschikbaar

1 ei

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel gemberwortel

dit product is niet beschikbaar

100 gram tonijn op olie

dit product is niet beschikbaar

100 gram rijst

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Meng de rijst met de tonijn, gember, het ei, de oestersaus, zout en peper. Vorm er met vochtige handen kleine balletjes van. Voeg als het nodig is een extra ei, wat broodkruim of bloem toe om te binden. Zet de tonijnballetjes in de koelkast.
  • 2 Verwarm de kippenbouillon. Rasp 1 theelepel van de citroenschil erboven. Pers de citroen uit en voeg het sap toe aan de bouillon.
  • 3 Snijd de peultjes in schuine ruitjes en voeg ze met de wortelreepjes en tonijnballetjes toe aan de bouillon. Kook zachtjes 2-3 minuten. Bestrooi de kippenbouillon met citroen en tonijnballetjes met de bosui of prei.

bereidingstip

Vervang in dit recept de tonijn door krab of zalm en neem bosui in plaats van dille.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 170 kcal
vet 5 gram
verzadigd vet 2 gram
koolhydraten 16 gram
eiwit 12 gram