6 personen
gemiddeld
30 min.
lunch, klein gerecht, voorgerecht
recepten Kippenbouillon met ei en taugé

Kippenbouillon met ei en taugé

ingrediënten


30 min
6 personen
1 bakje gefrituurde uitjes

dit product is niet beschikbaar

bosje bladselderij
hete pepersaus
2 tomaten

dit product is niet beschikbaar

2 eieren

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels sojasaus

dit product is niet beschikbaar

100 gram taugé

dit product is niet beschikbaar

2 takjes rozemarijn

dit product is niet beschikbaar

2 takjes tijm

dit product is niet beschikbaar

1 mespunt nootmuskaat

dit product is niet beschikbaar

1 stukje foelie

dit product is niet beschikbaar

2 laurierblaadjes

dit product is niet beschikbaar

bosje bladselderij
1 prei

dit product is niet beschikbaar

1 ui

dit product is niet beschikbaar

250 gram winterwortels

dit product is niet beschikbaar

1 soepkip
1 kilogram kippenbouten

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

schone theedoek

  • 1 Breng voor de bouillon de kip met 2,5 liter koud water tegen de kook aan. Laat het water niet koken, want dan wordt de bouillon troebel (blind). Voeg de overige ingrediënten voor de bouillon toe en laat 1-1,5 uur trekken.
  • 2 Schep regelmatig met een schuimspaan het schuim van de bouillon. Neem de kip uit de pan, pluk het vlees van de botten en snijd het iets kleiner.
  • 3 Leg de uitgespoelde (passeer)doek in een vergiet of zeef en zeef de bouillon. Laat de kippenbouillon die je wilt invriezen of bewaren afkoelen.
  • 4 Breng voor een gevulde soep 1,5 l bouillon met de ingrediënten voor de vulling en het kippenvlees aan de kook. Serveer de soep met de bladselderij en de gefrituurde uitjes.

bereidingstip

Voeg 2-3 eetlepels citroensap toe aan de kippenbouillon voor een frissere smaak.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 490 kcal
vet 33 gram
verzadigd vet 9 gram
koolhydraten 13 gram
eiwit 33 gram