4 personen
gemiddeld
30 min.
tussendoortje, voorgerecht
home recepten Kippenbouillon met gember

Kippenbouillon met gember

ingrediënten


30 min
4 personen
1 lente-/bosui

dit product is niet beschikbaar

rode peper

dit product is niet beschikbaar

2 theelepels kurkuma

dit product is niet beschikbaar

1 verse gember

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel peperkorrels

dit product is niet beschikbaar

1 prei

dit product is niet beschikbaar

1 wortel

dit product is niet beschikbaar

3 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

2 uien

dit product is niet beschikbaar

4 kippenbouten

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Doe de kippenbouten, ui, knoflook, wortel, prei en peperkorrels in een grote soeppan. Voeg 2 liter water toe, breng aan de kook en laat circa 1,5 uur trekken op een lage stand.
  • 2 Schep zo nu en dan het schuim van de bouillon met een schuimspaan of lepel.
  • 3 Voeg de gember en kurkuma toe en laat nog 30 minuten pruttelen.
  • 4 Zeef de bouillon en breng op smaak met zout en peper. Voeg de rode peper en bosui toe en serveer in grote glazen.

bereidingstip

Je hebt de kippenbouten nodig voor de smaak, maar in deze drink­bouillon gebruik je het kippenvlees niet. Dit kun je natuurlijk wel verwerken in een ander recept.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 15 kcal
vet 1 gram
verzadigd vet 0 gram
koolhydraten 1 gram
eiwit 2 gram