4 personen
gemiddeld
50 min.
hoofdgerecht
home recepten Kippenbouten met sinaasappel-champignonsaus, rijst en bonen

Kippenbouten met sinaasappel-champignonsaus, rijst en bonen

ingrediënten


50 min
4 personen
400 gram sperziebonen

dit product is niet beschikbaar

300 gram snelkookrijst

dit product is niet beschikbaar

300 gram mandarijnen

dit product is niet beschikbaar

250 gram champignons

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel kaneelpoeder

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels sinaasappelmarmelade
2 sinaasappels

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels vloeibaar bakproduct

dit product is niet beschikbaar

theelepel kerriepoeder

dit product is niet beschikbaar

8 drumsticks

dit product is niet beschikbaar

4 kippenbouten

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Bestrooi de kippenbouten met kerriepoeder, peper en zout. Verhit het bakproduct in een braadpan en bak hierin de kip rondom goudbruin.
  • 2 Boen de sinaasappels schoon en rasp ½ eetlepel van de schil.
  • 3 Pers de sinaasappels en voeg het sinaasappelsap met de marmelade en de kaneel bij de kip. Leg het deksel op de pan. Stoof 30 minuten.
  • 4 Borstel of veeg de champignons schoon en halveer ze of verdeel ze in plakjes.
  • 5 Giet de mandarijntjes af en voeg eventueel nog wat sap bij de kippenbouten.
  • 6 Voeg de champignons, de mandarijntjes en de sinaasappelrasp bij de kippenbouten. Stoof nog 10 minuten met het deksel op de pan en kook intussen de rijst en sperziebonen voor bij dit gerecht.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 765 kcal
vet 29 gram
verzadigd vet 6 gram
koolhydraten 85 gram
eiwit 38 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté