4 personen
uitdagend
40 min.
klein gerecht, voorgerecht, tussengerecht
home recepten Kippenlevercrème met witlof en uiencrumble

Kippenlevercrème met witlof en uiencrumble

ingrediënten


40 min
4 personen
1 trosje blauwe druiven

dit product is niet beschikbaar

100 gram gebakken uitjes

dit product is niet beschikbaar

olijfolie

dit product is niet beschikbaar

3 theelepels chilipoeder

dit product is niet beschikbaar

4 theelepels uienpoeder

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel komijnpoeder (djinten)

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel paprikapoeder

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel kerriepoeder

dit product is niet beschikbaar

4 sneeën oud bruinbrood

dit product is niet beschikbaar

300 zonnebloemolie

dit product is niet beschikbaar

14 gram fijne mosterd

dit product is niet beschikbaar

125 milliliter witte balsamicoazijn

dit product is niet beschikbaar

2 stronkjes witlof

dit product is niet beschikbaar

100 milliliter sherry

dit product is niet beschikbaar

100 milliliter port

dit product is niet beschikbaar

100 milliliter madera
400 gram kippenlevers
1 theelepel rozemarijn

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel tijm

dit product is niet beschikbaar

1 teentje knoflook

dit product is niet beschikbaar

2 sjalotjes

dit product is niet beschikbaar

200 gram boter

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

blender

2 spuitzakken

bakplaat met bakpapier

  • 1 Spuit toefjes kippenlevercrème en bestrooi met de uiencrumble. Leg de druiven erbij, haal het witlof door de vinaigrette en dek af met blaadjes witlof.

bereidingstip

Vervang de kippenlever eventueel door roompaté. Verwarm deze niet, maar maal met het sjalotmengsel, de madera en rest van de boter in een blender fijn tot een crème en schep in de spuitzak.

wijnadvies

De smaak van tijm en rozemarijn proef je terug in Mon Clocher Côtes du Rhône.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 865 kcal
vet 63 gram
verzadigd vet 34 gram
koolhydraten 39 gram
eiwit 26 gram