4 personen
gemiddeld
20 min.
hoofdgerecht
home recepten Kippenlevertjes in rode wijn

Kippenlevertjes in rode wijn

ingrediënten


20 min
4 personen
125 milliliter rode wijn

dit product is niet beschikbaar

2 blaadjes salie
1 eetlepel verse tijm

dit product is niet beschikbaar

6 sjalotjes

dit product is niet beschikbaar

50 gram boter

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels bloem

dit product is niet beschikbaar

500 gram kippenlevers

  • 1 Dep de kippenlevers droog en snijd ze doormidden. Bestrooi ze rondom met zout, peper en de bloem.
  • 2 Verwarm 2/3 van de boter in een hapjespan en bak de kippenlevers rondom op hoge stand bruin.
  • 3 Schep ze uit de pan en fruit de sjalotten in circa 5 minuten op lage stand in het overgebleven bakvet.
  • 4 Voeg de tijm en salie toe en blus af met de wijn. Laat de wijn inkoken tot de helft en breng de saus op smaak met zout en peper.
  • 5 Voeg de rest van de boter er al kloppend aan toe en leg de kippenlevers terug in de saus. Warm nog 5 minuten door tot de kippenlevers helemaal gaar zijn.

bereidingstip

Lekker met aardappelpuree of -gratin.

wijnadvies

De wijn die u voor het koken gebruikt, pas ook prima bij het eten. Smakelijk met Beaujolais Villages, heerlijk met Sensi Chianti. Aanrader met Les Barres Saint Chinian.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 300 kcal
vet 17 gram
verzadigd vet 9 gram
koolhydraten 8 gram
eiwit 25 gram