- 1 Dep de kippenlevers droog en snijd ze doormidden. Bestrooi ze rondom met zout, peper en de bloem.
- 2 Verwarm 2/3 van de boter in een hapjespan en bak de kippenlevers rondom op hoge stand bruin.
- 3 Schep ze uit de pan en fruit de sjalotten in circa 5 minuten op lage stand in het overgebleven bakvet.
- 4 Voeg de tijm en salie toe en blus af met de wijn. Laat de wijn inkoken tot de helft en breng de saus op smaak met zout en peper.
- 5 Voeg de rest van de boter er al kloppend aan toe en leg de kippenlevers terug in de saus. Warm nog 5 minuten door tot de kippenlevers helemaal gaar zijn.
bereidingstip
Lekker met aardappelpuree of -gratin.
wijnadvies
De wijn die u voor het koken gebruikt, pas ook prima bij het eten. Smakelijk met Beaujolais Villages, heerlijk met Sensi Chianti. Aanrader met Les Barres Saint Chinian.