gemiddeld
15 min.
klein gerecht, klein gerecht/hapje
home recepten Kippenpootjes met pinda-chilisaus

Kippenpootjes met pinda-chilisaus

ingrediënten


15 min
1 eetlepel citroensap

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel bruine suiker

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels ketjap manis

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels pindakaas

dit product is niet beschikbaar

citroenrasp

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel chilipepervlokken

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

1 ui

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel olie
1 eetlepel olie
citroensap

dit product is niet beschikbaar

1 kilogram kippenpoot

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Verwarm de oven voor op 175ºC. Schep de kippenpootjes om met een paar druppels citroensap, de olie, zout en peper. Bak de kippenpootjes in de oven in circa 40 minuten gaar en draai ze af en toe om.
  • 2 Maak intussen de pindasaus. Verhit de olie en fruit de ui en knoflook op een lage stand. Voeg de chilipeper(vlokken) en wat geraspte citroenschil toe.
  • 3 Roer de pindakaas, ketjap manis, bruine suiker, citroensap en 2 eetlepels warm water door elkaar en giet dit bij de ui.
  • 4 Breng al roerend aan de kook en verdun eventueel met water. Breng verder op smaak met ketjap, citroensap en chilipeper.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 0 kcal
vet 0 gram
verzadigd vet 0 gram
koolhydraten 0 gram
eiwit 0 gram