4 personen
gemiddeld
30 min.
voorgerecht
home recepten Kippensoep met citroen en saffraan

Kippensoep met citroen en saffraan

ingrediënten


30 min
4 personen
1 citroen

dit product is niet beschikbaar

2 eieren

dit product is niet beschikbaar

2 kippenbouillontabletten

dit product is niet beschikbaar

1 liter kippenbouillon

dit product is niet beschikbaar

mespunt saffraan

dit product is niet beschikbaar

1 stengel bleekselderij

dit product is niet beschikbaar

1 sjalot

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel olijfolie

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Verhit de olie in een soeppan en fruit hierin de sjalot en bleekselderij circa 5 minuten. Week intussen de saffraan in een paar eetlepels bouillon.
  • 2 Giet alle bouillon, saffraan en de bouillontabletten in de pan en breng aan de kook.
  • 3 Klop de eieren los met wat citroensap en geraspte citroenschil. Voeg er al kloppend wat hete bouillon aan toe. Giet de eieren in de pan en roer nog even goed door.
  • 4 Laat de soep niet meer koken en voeg eventueel nog wat saffraan toe.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 95 kcal
vet 7 gram
verzadigd vet 2 gram
koolhydraten 3 gram
eiwit 4 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté