16 personen
gemiddeld
100 min.
voorgerecht
home recepten Kippensoep met kaascrostini's

Kippensoep met kaascrostini's

ingrediënten


100 min
16 personen
500 gram belegen kaas

dit product is niet beschikbaar

1 fles currysaus

dit product is niet beschikbaar

1 fles tomatenketchup

dit product is niet beschikbaar

2 grote stokbroden

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels verse tijm

dit product is niet beschikbaar

1 bosje bladpeterselie

dit product is niet beschikbaar

1 rode paprika

dit product is niet beschikbaar

1 gele paprika

dit product is niet beschikbaar

1 groene paprika

dit product is niet beschikbaar

400 gram mais

dit product is niet beschikbaar

500 gram broccoli

dit product is niet beschikbaar

500 gram volkoren spaghetti

dit product is niet beschikbaar

7 liter water

dit product is niet beschikbaar

16 peperkorrels

dit product is niet beschikbaar

2 struiken bleekselderij

dit product is niet beschikbaar

4 winterwortels

dit product is niet beschikbaar

1 bosje bladselderij

dit product is niet beschikbaar

6 uien

dit product is niet beschikbaar

10 kipkarbonades
8 kippenbouten

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

vergiet

zeef

schone theedoek

  • 1 Doe de kip met de uien, de bladselderij, de winterwortel, 5 stengels in stukken gesneden bleekselderij, de peperkorrels, zout en water in een grote soeppan.
  • 2 Breng aan de kook en schep met een schuimspaan het schuim eraf. Laat de soep met deksel schuin op de pan 1 uur zachtjes koken.
  • 3 Schuim het oppervlak van de soep zonodig nog eens af. Haal na 35-40 minuten de kip uit de pan (controleer de gaarheid van de kip door erin te prikken; de sappen die eruit komen, moeten helder zijn).
  • 4 Bedek een vergiet of zeef met een vochtige linnen keukendoek en zet dit op een andere grote pan.
  • 5 Giet de bouillon voorzichtig door de doek en gooi de bouillongroenten die achterblijven weg.
  • 6 Verwijder het vel en de botjes van de kip en snijd het kipvlees in stukjes (dit kan allemaal een dag van tevoren; bewaar het kippenvlees in de koelkast).
  • 7 Verwarm de oven voor op 200°C. Snijd de rest van de bleekselderij in stukjes.
  • 8 Breng de gezeefde bouillon aan de kook. Breek de spaghetti boven de soep in stukjes van circa 5 cm en voeg de broccoli, de maïs, de paprika en de bleekselderij toe. Kook zachtjes 10 minuten.
  • 9 Leg de stokbroodplakken op de bakplaat en rooster ze 10 minuten.
  • 10 Voeg de kipstukjes, peterselie en tijm bij de soep. Bestrijk het stokbrood met ketchup of currysaus en verdeel de kaas erover.
  • 11 Zet de crostini's circa 5 minuten in de oven tot de kaas gesmolten is. Serveer de soep met de kaascrostini's.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 425 kcal
vet 14 gram
verzadigd vet 7 gram
koolhydraten 46 gram
eiwit 25 gram
Terugroepactie | SPAR klp Ardenner Pate