4 personen
gemiddeld
25 min.
hoofdgerecht
home recepten Kippensoep met kikkererwten en pita-croutons

Kippensoep met kikkererwten en pita-croutons

ingrediënten


25 min
4 personen
bosje koriander

dit product is niet beschikbaar

2 pitabroodjes

dit product is niet beschikbaar

200 gram boerenkool

dit product is niet beschikbaar

400 gram kikkererwten

dit product is niet beschikbaar

200 gram gezeefde tomaten

dit product is niet beschikbaar

1 kippenbouillon

dit product is niet beschikbaar

1 courgette

dit product is niet beschikbaar

1 winterpeen

dit product is niet beschikbaar

200 gram kipdijfilets

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels ras el hanout

dit product is niet beschikbaar

1 ui

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Verhit 2 eetlepels olijfolie in een soeppan en bak tweederde van de knoflook, de ui en ras el hanout circa 2 minuten. Voeg de kip, wortel en courgette toe en bak 5 minuten mee.
  • 2 Voeg de bouillon, gezeefde tomaten en kikkererwten toe en laat afgedekt circa 45 minuten zachtjes pruttelen. Voeg eventueel extra bouillon toe. Voeg de laatste 10 minuten de boerenkool toe en breng de soep op smaak met zout en peper. Verwarm de oven voor op 200ºC.
  • 3 Meng de overige olijfolie met de rest van de knoflook en een snuf zout. Bestrijk de pitapuntjes royaal met de knoflookolie en bak in de oven in 10 minuten knapperig.
  • 4 Schep de soep in kommen en bestrooi naar smaak met koriander. Serveer met de pita-croutons.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 410 kcal
vet 19 gram
verzadigd vet 4 gram
koolhydraten 35 gram
eiwit 22 gram