4 personen
gemiddeld
90 min.
lunch, voorgerecht
home recepten Kippensoep met kruidenolie

Kippensoep met kruidenolie

ingrediënten


90 min
4 personen
1 takje tijm

dit product is niet beschikbaar

1 takje rozemarijn

dit product is niet beschikbaar

1 handje salieblaadje

dit product is niet beschikbaar

25 gram bieslook

dit product is niet beschikbaar

125 milliliter arachideolie

dit product is niet beschikbaar

100 gram vermicelli

dit product is niet beschikbaar

500 gram soepgroenten

dit product is niet beschikbaar

2 kippenbouillontabletten

dit product is niet beschikbaar

2 laurierblaadjes

dit product is niet beschikbaar

2 takjes tijm

dit product is niet beschikbaar

1 stengel bleekselderij

dit product is niet beschikbaar

1 winterwortel

dit product is niet beschikbaar

2 kruidnagels

dit product is niet beschikbaar

1 ui

dit product is niet beschikbaar

1 kilogram kippenbout

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Breng de kip met de rest van de ingrediënten voor de soep en 2 liter water in een soeppan aan de kook. Laat de bouillon op een lage stand tegen de kook aan circa 1 uur trekken. Schep het schuim een paar keer eraf. Zeef de bouillon en laat deze inkoken tot er circa 1,5 liter over is. Verwijder de kruidnagels.
  • 2 Pluk intussen het gare kippenvlees van het bot en snijd het fijn. Breng de bouillon aan de kook en voeg de kip, soepgroenten en vermicelli toe. Laat nog circa 10 minuten zachtjes koken.
  • 3 Pureer de ingrediënten voor de kruidenolie tot een gladde groene olie. Zeef deze eventueel. Serveer de kippensoep met een sliert kruidenolie. Lekker met stokbrood en de rest van de kruidenolie.

bereidingstip

Bespaar bij de bereiding van deze kippensoep met kruidenolie tijd en gebruik 1 pot kippenbouillon. . Maak van deze kippensoep met kruidenolie een oosterse kippensoep van en voeg taugé in plaats van soepgroenten en eiermie in plaats van vermicelli toe.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 855 kcal
vet 63 gram
verzadigd vet 15 gram
koolhydraten 22 gram
eiwit 49 gram