- 1 Breng de kip met de rest van de ingrediënten voor de soep en 2 liter water in een soeppan aan de kook. Laat de bouillon op een lage stand tegen de kook aan circa 1 uur trekken. Schep het schuim een paar keer eraf. Zeef de bouillon en laat deze inkoken tot er circa 1,5 liter over is. Verwijder de kruidnagels.
- 2 Pluk intussen het gare kippenvlees van het bot en snijd het fijn. Breng de bouillon aan de kook en voeg de kip, soepgroenten en vermicelli toe. Laat nog circa 10 minuten zachtjes koken.
- 3 Pureer de ingrediënten voor de kruidenolie tot een gladde groene olie. Zeef deze eventueel. Serveer de kippensoep met een sliert kruidenolie. Lekker met stokbrood en de rest van de kruidenolie.
bereidingstip
Bespaar bij de bereiding van deze kippensoep met kruidenolie tijd en gebruik 1 pot kippenbouillon. . Maak van deze kippensoep met kruidenolie een oosterse kippensoep van en voeg taugé in plaats van soepgroenten en eiermie in plaats van vermicelli toe.