4 personen
gemiddeld
20 min.
hoofdgerecht
recepten Kippensoep met prei en kikkererwten

Kippensoep met prei en kikkererwten

ingrediënten


20 min
4 personen
1 kruidnagel

dit product is niet beschikbaar

1 stukje foelie

dit product is niet beschikbaar

2 jeneverbessen

dit product is niet beschikbaar

2 takjes peterselie

dit product is niet beschikbaar

2 takjes bladselderij

dit product is niet beschikbaar

1 takje tijm

dit product is niet beschikbaar

2 blaadjes laurierblaadjes

dit product is niet beschikbaar

1 bosje peterselie

dit product is niet beschikbaar

300 gram kikkererwten

dit product is niet beschikbaar

300 gram preien

dit product is niet beschikbaar

100 gram minimacaroni

dit product is niet beschikbaar

100 gram witte rijst

dit product is niet beschikbaar

1 soepkip

  • 1 Zet de kip op met alle ingrediënten voor de bouillon, een schepje zout en 2 liter water.
  • 2 Laat langzaam aan de kook komen en laat met het deksel op de pan op de laagste stand circa 2 uur trekken.
  • 3 Giet de gehele inhoud van de pan over in een vergiet boven een andere pan, laat goed uitlekken en een beetje afkoelen.
  • 4 Pluk het vlees van de kip en houd apart.
  • 5 Breng de bouillon opnieuw aan de kook en laat inkoken tot circa 1,5 liter.
  • 6 Voeg de rijst eerst toe en voeg na circa 5 minuten zachtjes koken de prei, de kikkererwten en het de kippenvlees toe.
  • 7 Voeg als laatste de peterselie toe en breng de soep eventueel verder op smaak met wat zout en peper.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 470 kcal
vet 14 gram
verzadigd vet 5 gram
koolhydraten 32 gram
eiwit 49 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté