4 personen
eenvoudig
45 min.
hoofdgerecht
home recepten Kippenstoof met abrikozen en noten

Kippenstoof met abrikozen en noten

ingrediënten


45 min
4 personen
100 gram cashewnoten

dit product is niet beschikbaar

100 gram pistachenoten

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels verse koriander

dit product is niet beschikbaar

200 gram gedroogde abrikozen

dit product is niet beschikbaar

300 milliliter kippenbouillon

dit product is niet beschikbaar

theelepel kaneelpoeder

dit product is niet beschikbaar

kaneelstokje

dit product is niet beschikbaar

theelepel komijnpoeder (djinten)

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel kerriepoeder

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel kurkuma

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

2 rode uien

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels arachideolie

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

8 drumsticks

dit product is niet beschikbaar

4 kipkarbonades

  • 1 Braad de kip rondom bruin in de olie. Bak de ui en knoflook even mee.
  • 2 Voeg de kurkuma, de komijn, de kaneel, de bouillon en zout en peper toe en stoof zachtjes 30 minuten.
  • 3 Wel intussen de abrikozen in lauw water. Voeg ze bij de kippenstoof en verwarm nog 10 minuten.
  • 4 Verwijder het kaneelstokje. Schep voor het serveren de koriander en de noten erdoor. Lekker met couscous of rijst en broccoli.

wijnadvies

Fruitig kippetje, fruitige wijn... In Chardonnay valt vaak ook wat abrikoos te ontdekken. Kies dan Zuid-Franse Monastier, Chileense biologische Eco Balance of Zuid-Afrikaanse Danie de Wet.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 595 kcal
vet 33 gram
verzadigd vet 7 gram
koolhydraten 37 gram
eiwit 33 gram