4 personen
eenvoudig
45 min.
hoofdgerecht
recepten Kippenstoof met appel en pruim

Kippenstoof met appel en pruim

ingrediënten


45 min
4 personen
3 eetlepels geschaafde amandelen

dit product is niet beschikbaar

200 gram zwarte pruimen zonder pit

dit product is niet beschikbaar

4 appels

dit product is niet beschikbaar

2 kippenbouillontabletten

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel gemberpoeder (djahé)

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel kaneelpoeder

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

2 uien

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

4 kipkarbonades
4 kippenbouten

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Bestrooi de kip met zout en versgemalen peper en bak de bouten rondom bruin in de olijfolie.
  • 2 Voeg de ui en knoflook toe en bak deze even mee.
  • 3 Voeg de kaneel, gember en bouillontabletten toe en giet er net zoveel water bij dat de kip half onderstaat. Stoof zachtjes circa 25 minuten met het deksel op de pan.
  • 4 Schep de appels en pruimen erbij, giet er eventueel nog een beetje water bij en stoof nog circa 15 minuten.
  • 5 Rooster de amandelen in een droge hete koekenpan lichtbruin. Strooi ze voor het serveren over het gerecht.
  • 6 Lekker met rijst of couscous en sperziebonen of doperwten.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 650 kcal
vet 37 gram
verzadigd vet 9 gram
koolhydraten 43 gram
eiwit 30 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté