4 personen
eenvoudig
35 min.
hoofdgerecht
home recepten Kippenstoof met kaneel en komijn

Kippenstoof met kaneel en komijn

ingrediënten


35 min
4 personen
2 eetlepels platte peterselie

dit product is niet beschikbaar

100 gram gedroogde pruimen zonder pit

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel komijnpoeder (djinten)

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel korianderpoeder (ketoembar)

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel honing

dit product is niet beschikbaar

1 klein kaneelstokje
400 milliliter kippenbouillon

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

2 uien

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

500 gram kipkarbonades

  • 1 Bestrooi de kipkarbonades met zout en peper en bak ze lichtbruin in de olijfolie.
  • 2 Voeg de ui en knoflook toe en bak deze even mee.
  • 3 Giet de bouillon erbij en voeg het kaneelstokje, de honing, de koriander, de komijn en de pruimen toe.
  • 4 Stoof zachtjes 20 minuten. Verwijder het kaneelstokje. Bestrooi het gerecht met de peterselie.

bereidingstip

Lekker met rijst of couscous.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 315 kcal
vet 20 gram
verzadigd vet 5 gram
koolhydraten 16 gram
eiwit 15 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté