- 1 Snijd het kippenvlees in gelijke stukken. Verhit de olijfolie en bak hierin de kip 6-7 minuten.
- 2 Voeg de knoflook, gember, komijn, kaneel, koriander, zout en peper toe en bak 2-3 minuten. Giet de kippenbouillon erbij en stoof afgedekt circa 20 minuten.
- 3 Voeg de abrikozen en pruimen toe en stoof nog 7-8 minuten.
- 4 Verhit de groentebouillon. Giet deze bouillon in een kom over de couscous en laat de couscous circa 5 minuten wellen.
- 5 Rooster intussen het sesamzaad in een droge, hete koekenpan lichtbruin. Bestrooi de kippenstoof met het geroosterde sesamzaad en serveer met de couscous.
bereidingstip
Vervang het sesamzaad door amandelschaafsel.. Neem in plaats van couscous gele rijst of notenrijst.
wijnadvies
Kip is de trouwste fan van Pinot Noir uit Bourgogne.