4 personen
gemiddeld
30 min.
hoofdgerecht
recepten Kippenstoof met pruimen en abrikozen

Kippenstoof met pruimen en abrikozen

ingrediënten


30 min
4 personen
50 gram sesamzaad
400 gram couscous

dit product is niet beschikbaar

1 liter groentebouillon

dit product is niet beschikbaar

200 gram gedroogde pruimen

dit product is niet beschikbaar

200 gram gedroogde abrikozen

dit product is niet beschikbaar

400 milliliter kippenbouillon

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel korianderpoeder (ketoembar)

dit product is niet beschikbaar

1 kaneelstokje

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel komijnpoeder (djinten)

dit product is niet beschikbaar

1 verse gember

dit product is niet beschikbaar

2 theelepels gemberpoeder (djahé)

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

1 kilogram kipfilet

dit product is niet beschikbaar

1 kilogram kipdijfilet

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Snijd het kippenvlees in gelijke stukken. Verhit de olijfolie en bak hierin de kip 6-7 minuten.
  • 2 Voeg de knoflook, gember, komijn, kaneel, koriander, zout en peper toe en bak 2-3 minuten. Giet de kippenbouillon erbij en stoof afgedekt circa 20 minuten.
  • 3 Voeg de abrikozen en pruimen toe en stoof nog 7-8 minuten.
  • 4 Verhit de groentebouillon. Giet deze bouillon in een kom over de couscous en laat de couscous circa 5 minuten wellen.
  • 5 Rooster intussen het sesamzaad in een droge, hete koekenpan lichtbruin. Bestrooi de kippenstoof met het geroosterde sesamzaad en serveer met de couscous.

bereidingstip

Vervang het sesamzaad door amandelschaafsel.. Neem in plaats van couscous gele rijst of notenrijst.

wijnadvies

Kip is de trouwste fan van Pinot Noir uit Bourgogne.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 1180 kcal
vet 39 gram
verzadigd vet 11 gram
koolhydraten 132 gram
eiwit 69 gram
recalls | bekijk ze hier!