6 personen
gemiddeld
50 min.
klein gerecht, voorgerecht

Kipragout

ingrediënten


50 min
6 personen
2 eetlepels platte peterselie

dit product is niet beschikbaar

50 milliliter kookroom

dit product is niet beschikbaar

citroen

dit product is niet beschikbaar

1 eidooier

dit product is niet beschikbaar

50 gram bloem

dit product is niet beschikbaar

60 gram boter

dit product is niet beschikbaar

200 gram champignons

dit product is niet beschikbaar

600 gram kipfilets

dit product is niet beschikbaar

1 kippenbouillontablet

dit product is niet beschikbaar

1 ui

dit product is niet beschikbaar

6 jeneverbessen

dit product is niet beschikbaar

6 peperkorrels

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel dragon

dit product is niet beschikbaar

2 takjes verse tijm

dit product is niet beschikbaar

4 takjes verse peterselie
2 laurierblaadjes

dit product is niet beschikbaar

4 kruidnagels

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Steek kruidnagels in de laurierblaadjes en breng deze met de kruiden, ui, 1 liter water en de bouillontablet aan de kook. Voeg de kipfilet toe en kook zachtjes 25 minuten.
  • 2 Zeef de bouillon en vang het vocht op. Bak de champignons in de boter tot het vocht verdampt is.
  • 3 Roer de bloem erdoor en schenk al roerend in gedeelten 500 ml van de bouillon erbij. Blijf roeren tot een gebonden massa ontstaat. Laat zachtjes 2 minuten koken.
  • 4 Snijd de kipfilet in blokjes, schep erdoor en verwarm.
  • 5 Klop de eidooier los met citroensap en room en verdun dit met enkele lepels warme saus. Schenk het geheel bij de ragout en verwarm zonder te koken.
  • 6 Maak de ragout naar wens dunner met een scheutje bouillon en voeg zout en peper naar smaak toe.
  • 7 Strooi er voor het serveren peterselie over. Serveer in pasteibakjes of op een witte boterham.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 260 kcal
vet 13 gram
verzadigd vet 7 gram
koolhydraten 8 gram
eiwit 27 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté