- 1 Steek kruidnagels in de laurierblaadjes en breng deze met de kruiden, ui, 1 liter water en de bouillontablet aan de kook. Voeg de kipfilet toe en kook zachtjes 25 minuten.
- 2 Zeef de bouillon en vang het vocht op. Bak de champignons in de boter tot het vocht verdampt is.
- 3 Roer de bloem erdoor en schenk al roerend in gedeelten 500 ml van de bouillon erbij. Blijf roeren tot een gebonden massa ontstaat. Laat zachtjes 2 minuten koken.
- 4 Snijd de kipfilet in blokjes, schep erdoor en verwarm.
- 5 Klop de eidooier los met citroensap en room en verdun dit met enkele lepels warme saus. Schenk het geheel bij de ragout en verwarm zonder te koken.
- 6 Maak de ragout naar wens dunner met een scheutje bouillon en voeg zout en peper naar smaak toe.
- 7 Strooi er voor het serveren peterselie over. Serveer in pasteibakjes of op een witte boterham.