4 personen
gemiddeld
60 min.
hoofdgerecht
home recepten Kiprollade met appel en tijm

Kiprollade met appel en tijm

ingrediënten


60 min
4 personen
100 milliliter kookroom

dit product is niet beschikbaar

4 rode appels

dit product is niet beschikbaar

300 milliliter kippenbouillon

dit product is niet beschikbaar

300 milliliter gevogeltefond
300 milliliter cider

dit product is niet beschikbaar

300 milliliter witte wijn

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel verse tijm

dit product is niet beschikbaar

100 gram boter

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels arachideolie

dit product is niet beschikbaar

1 kiprollade

benodigdheden

braadslede

ovenvaste braadpan

aluminiumfolie

  • 1 Verwarm de oven voor op 180°C. Leg de rollade in de braadslede. Bestrooi met zout en versgemalen peper en besprenkel met de olie. Leg er 1/3 van de boter, in vlokjes verdeeld, op. Bestrooi met de helft van de tijm. Zet de rollade circa 40 minuten in de oven en bedruip deze om de 10 minuten met het braadvocht.
  • 2 Kook intussen de wijn en fond in een pannetje tot de helft in. Giet de laatste 10 minuten van de oventijd de wijnsaus bij de rollade en leg de appelparten bestrooid met de rest van de tijm erbij.
  • 3 Neem de rollade uit de braadslee en laat rusten onder aluminiumfolie. Schep de appelparten uit het braadvocht en houd ze warm.
  • 4 Giet het braadvocht in een pannetje, verwarm en klop de rest van de boter in blokjes erdoor. Giet de kookroom erbij.
  • 5 Serveer de rollade in plakken gesneden met de saus en de appels. Lekker met gestoofde venkel of rodekool.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 710 kcal
vet 49 gram
verzadigd vet 22 gram
koolhydraten 19 gram
eiwit 39 gram