4 personen
eenvoudig
60 min.
hoofdgerecht
home recepten Kiprollade met cranberry-tijmsaus

Kiprollade met cranberry-tijmsaus

ingrediënten


60 min
4 personen
nootmuskaat

dit product is niet beschikbaar

25 gram boter

dit product is niet beschikbaar

theelepel gedroogde tijm

dit product is niet beschikbaar

eetlepel verse tijm

dit product is niet beschikbaar

400 gram cranberry's

dit product is niet beschikbaar

75 gram suiker

dit product is niet beschikbaar

50 milliliter appelsap

dit product is niet beschikbaar

50 milliliter bessenjenever

dit product is niet beschikbaar

500 gram spruitjes

dit product is niet beschikbaar

750 gram aardappels

dit product is niet beschikbaar

1 teentje knoflook

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels zonnebloemolie

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

1 kiprollade

benodigdheden

braadslede

ovenvaste braadpan

aluminiumfolie

  • 1 Verwarm de oven voor op 200°C. Bestrooi de rollade met zout en peper. Meng olijfolie en knoflook en bestrijk de rollade ermee.
  • 2 Bak de rollade rondom bruin in een ovenvaste braadpan of braadslee.
  • 3 Zet de kiprollade, afgedekt met aluminiumfolie, 30 minuten in het midden van de oven. Verwijder de folie en bak nog 10 minuten.
  • 4 Kook intussen de aardappelen en de spruitjes.
  • 5 Breng bessenjenever of appelsap en 50 ml water met de suiker aan de kook. Voeg de cranberry's en de tijm toe en kook zachtjes tot de bessen knappen. Roer goed door en houd de saus warm.
  • 6 Haal de rollade uit de oven en laat deze afgedekt 10 minuten rusten. Snijd het vlees in plakken en serveer met de cranberrysaus, de aardappelen en de spruitjes met een klontje boter, peper en nootmuskaat.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 620 kcal
vet 24 gram
verzadigd vet 6 gram
koolhydraten 60 gram
eiwit 35 gram