4 personen
gemiddeld
35 min.
hoofdgerecht
home recepten Kiprolletjes met appel en salie

Kiprolletjes met appel en salie

ingrediënten


35 min
4 personen
600 gram sperziebonen

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel mosterd

dit product is niet beschikbaar

2 kleine appels

dit product is niet beschikbaar

100 milliliter appelsap

dit product is niet beschikbaar

200 milliliter slagroom

dit product is niet beschikbaar

1 teentje knoflook

dit product is niet beschikbaar

1 ui

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

800 gram aardappelpartjes

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel boter

dit product is niet beschikbaar

16 blaadjes basilicum

dit product is niet beschikbaar

16 blaadjes salie
8 plakken rauwe hammen

dit product is niet beschikbaar

4 kipfilets

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

vershoudfolie

8 cocktailprikkers

  • 1 Leg de kipfilets plat op een snijplank en snijd horizontaal door, zodat je 2 dunne plakken hebt. Leg een stuk vershoudfolie erop en sla het vlees plat met een deegroller of de onderkant van een pan. Leg op elke kipfilet een plak rauwe ham en 2 blaadjes salie. Rol de filets op en steek vast met een cocktailprikker.
  • 2 Verhit de boter in een koekenpan en bak hierin de aardappeltjes in circa 15 minuten goudbruin. Schep regelmatig om. Verhit 1 eetlepel olijfolie in een andere koekenpan en bak hierin de kiprolletjes op middelhoge stand in circa 3 minuten rondom goudbruin. Neem uit de pan en houd apart.
  • 3 Verhit de overige olijfolie in dezelfde koekenpan en fruit hierin de ui en knoflook circa 2 minuten. Voeg de slagroom, appelsap en appel toe. Breng op smaak met zout en peper en laat 5 minuten pruttelen. Meng de mosterd erdoor en roer goed.
  • 4 Voeg de kiprolletjes toe en laat afgedekt nog circa 10 minuten stoven. Kook intussen de sperziebonen in circa 8 minuten beetgaar. Serveer de gebakken aardappeltjes met de kiprolletjes, appelsaus en sperziebonen.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 690 kcal
vet 32 gram
verzadigd vet 16 gram
koolhydraten 54 gram
eiwit 42 gram