8 personen
gemiddeld
30 min.
voorgerecht

Kipsalade

ingrediënten


30 min
8 personen
230 gram ananasblokjes

dit product is niet beschikbaar

500 gram gemengde vruchtjes
300 gram mandarijnen

dit product is niet beschikbaar

280 gram champignons

dit product is niet beschikbaar

500 gram perzikschijfjes

dit product is niet beschikbaar

500 gram asperges

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel honing

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel suiker

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels rum
2 eetlepels vieux
2 eetlepels cognac
250 milliliter zure room

dit product is niet beschikbaar

400 milliliter mayonaise
bosje verse peterselie

dit product is niet beschikbaar

500 milliliter kippenbouillon

dit product is niet beschikbaar

4 kipfilets

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Kook de kipfilets in de bouillon met 4 takjes peterselie in 15 minuten gaar. Giet af, vang het vocht op en laat afkoelen.
  • 2 Hak de rest van de peterselie. Meng de mayonaise met zure room, cognac, suiker en naar smaak zout en versgemalen peper. Verdun eventueel met een klein scheutje kippenbouillon.
  • 3 Snijd de asperges in stukjes. Halveer de perzikschijfjes. Snijd de kip in blokjes.
  • 4 Schep de helft van de gehakte peterselie en alle andere ingrediënten door het mayonaisemengsel. Bereid de salade eventueel een dag van tevoren en zet deze afgedekt in de koelkast.
  • 5 Serveer de salade in glazen, coupes of op een schaal en strooi de rest van de peterselie erover.

bereidingstip

Kies voor een slankere versie voor halvanaise en demi crème fraîche.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 570 kcal
vet 44 gram
verzadigd vet 9 gram
koolhydraten 24 gram
eiwit 18 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté