4 personen
gemiddeld
30 min.
hoofdgerecht
home recepten Kipsalade met mango

Kipsalade met mango

ingrediënten


30 min
4 personen
1 eetlepel marmelade

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel abrikozenjam

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel kerriepoeder

dit product is niet beschikbaar

100 milliliter witte wijn

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels zure room

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels mayonaise

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels frambozenazijn
2 eetlepels rode vruchtenazijn
1 sjalot

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

1 krop friséesla
1 krop andijvie

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels diepvriesbieslook
3 eetlepels verse bieslook

dit product is niet beschikbaar

6 gedroogde tomaten op olie

dit product is niet beschikbaar

150 gram feta

dit product is niet beschikbaar

2 mango's

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels pijnboompitten

dit product is niet beschikbaar

1 kippenbouillontablet

dit product is niet beschikbaar

500 gram kipfilets

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Los het kippenbouillontablet op in circa 1 liter water en kook hierin de kipfilets in 15-20 minuten gaar. Haal het kipvlees uit de pan en laat het afkoelen.
  • 2 Rooster de pijnboompitten goudbruin in een droge hete koekenpan.
  • 3 Meng de ingrediënten voor de dressing. Snijd de kipfilet in blokjes of reepjes.
  • 4 Meng de kip met mango, feta, gedroogde tomaten en bieslook. Schep de dressing er luchtig door.
  • 5 Schik de salade op een bedje andijvie- of friseesalade en strooi de pijnboompitten erover.

wijnadvies

Droge rosé uit bijvoorbeeld Anjou, de Provence of uit Zuid-Afrika. En serveer deze prettig koel (circa 10ºC).


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 600 kcal
vet 34 gram
verzadigd vet 9 gram
koolhydraten 29 gram
eiwit 40 gram