6 personen
eenvoudig
35 min.
voorgerecht, bijgerecht
home recepten Kipsalade met noten en druiven

Kipsalade met noten en druiven

ingrediënten


35 min
6 personen
3 eetlepels mayonaise

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel milde Indiase currypasta

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel honing

dit product is niet beschikbaar

150 milliliter yoghurt

dit product is niet beschikbaar

150 gram spinazie

dit product is niet beschikbaar

150 gram gemengde bladsla

dit product is niet beschikbaar

250 gram pitloze witte druiven

dit product is niet beschikbaar

3 stengels bleekselderij

dit product is niet beschikbaar

50 gram pecannoten
50 gram walnoten

dit product is niet beschikbaar

600 gram kipfilets

dit product is niet beschikbaar

1 liter kippenbouillon

dit product is niet beschikbaar

200 gram rijst

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Kook de rijst en laat afkoelen.
  • 2 Verwarm de bouillon en kook hierin de kipfilet in circa 10 minuten zachtjes gaar. Neem de kip uit de pan, laat afkoelen en snijd het vlees in stukjes.
  • 3 Roer de ingrediënten voor de dressing door elkaar en breng op smaak met zout en peper.
  • 4 Rooster de noten in een droge, hete koekenpan.
  • 5 Meng de rijst, kip, bleekselderij en druiven door elkaar. Schep de dressing er luchtig door.
  • 6 Serveer de salade op de sla en garneer met de geroosterde noten.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 395 kcal
vet 13 gram
verzadigd vet 2 gram
koolhydraten 37 gram
eiwit 30 gram