4 personen
eenvoudig
25 min.
lunch, hoofdgerecht
home recepten Kipsalade met puntpaprika en feta

Kipsalade met puntpaprika en feta

ingrediënten


25 min
4 personen
1 citroen

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

150 gram hummus

dit product is niet beschikbaar

150 gram gemengde bladsla

dit product is niet beschikbaar

200 gram feta

dit product is niet beschikbaar

200 gram wortelreepjes

dit product is niet beschikbaar

1 kleine komkommer

dit product is niet beschikbaar

2 rode puntpaprika’s

dit product is niet beschikbaar

1 rode ui

dit product is niet beschikbaar

400 gram gerookte kipfilets

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Schep de kip, in reepjes, met de ui, paprika, komkommer, wortel en feta door elkaar. Meng de ingrediënten voor de dressing. Voeg een beetje water toe als de dressing te dik is.
  • 2 Leg de sla in een afsluitbare picknickschaal. Verdeel het kipmengsel erover en besprenkel met de dressing. Lekker met (meergranen)stokbrood.

bereidingstip

Vervang de gerookte kip in dit recept door gebakken kipfiletreepjes en bestrooi met ras el hanout of paprikapoeder.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 490 kcal
vet 31 gram
verzadigd vet 11 gram
koolhydraten 15 gram
eiwit 34 gram