4 personen
gemiddeld
30 min.
hoofdgerecht
home recepten Kipsaltimbocca met aardappeltjes en rucola

Kipsaltimbocca met aardappeltjes en rucola

ingrediënten


30 min
4 personen
2 eetlepels balsamicoazijn

dit product is niet beschikbaar

8 zongedroogde tomaatjes

dit product is niet beschikbaar

100 gram rucola

dit product is niet beschikbaar

100 milliliter witte wijn

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels boter

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels bloem

dit product is niet beschikbaar

16 blaadjes basilicum

dit product is niet beschikbaar

16 blaadjes salie
8 plakken rauwe hammen

dit product is niet beschikbaar

4 kipfilets

dit product is niet beschikbaar

600 gram aardappelpartjes

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

vershoudfolie

8 cocktailprikkers

  • 1 Verhit 2 eetlepels olijfolie in een koekenpan en bak hierin de aardappeltjes in circa 20 minuten gaar en goudbruin. Leg intussen een stuk vershoudfolie op de kipfilets en sla ze iets platter met een koekenpan.
  • 2 Leg de plakken ham op het werkvlak en verdeel de blaadjes salie erover. Leg een stuk kipfilet op elke plak ham en rol samen met de ham op.
  • 3 Rol de kippakketjes door de bloem en steek vast met een prikker. Verhit de boter in een koekenpan en bak hierin de kip in circa 10 minuten rondom gaar en gouda bruin.
  • 4 Blus de laatste minuut met de wijn en roer door tot er een jus ontstaat. Schep intussen de rucola met de tomaatjes in een schaal.
  • 5 Besprenkel met de azijn en de rest van de olijfolie. Serveer de salade bij de aardappelpartjes en kipsaltimbocca.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 590 kcal
vet 22 gram
verzadigd vet 7 gram
koolhydraten 48 gram
eiwit 43 gram