4 personen
gemiddeld
20 min.
klein gerecht, klein gerecht/hapje, bijgerecht
recepten Kipsaté met honingsalsa

Kipsaté met honingsalsa

ingrediënten


20 min
4 personen
bosje koriander

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel zonnebloemolie

dit product is niet beschikbaar

1 limoen

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels honing

dit product is niet beschikbaar

4 lente-/bosuitjes

dit product is niet beschikbaar

rode peper

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel gembersnippers

dit product is niet beschikbaar

600 gram kipdijfilets

dit product is niet beschikbaar

1 verse gember

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel kerriepoeder

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels ketjap manis

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

1 limoen

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

8 satéprikkers

  • 1 Meng voor de salsa de gember, rode peper, bosui, honing, limoensap en olie in een kommetje door elkaar en breng op smaak met zout.
  • 2 Verwarm de oven voor op 220ºC. Rijg de kipblokjes aan de spiesen en leg ze naast elkaar op een bakplaat. Bak in de oven in circa 10 minuten per kant gaar.
  • 3 Schep de koriander door de honingsalsa en serveer bij de saté.

wijnadvies

Kies bij dit recept voor Zuid-Afrikaans wit, zoals Zuydpunt Chenin-Viognier.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 470 kcal
vet 32 gram
verzadigd vet 8 gram
koolhydraten 16 gram
eiwit 29 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté