4 personen
gemiddeld
20 min.
klein gerecht/snack, klein gerecht, bijgerecht
home recepten Kipsaté met pittige cashewsaus

Kipsaté met pittige cashewsaus

ingrediënten


20 min
4 personen
1 theelepel sambal

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel ketjap manis

dit product is niet beschikbaar

150 gram cashewnoten

dit product is niet beschikbaar

1 teentje knoflook

dit product is niet beschikbaar

2 lente-/bosuitjes

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel zonnebloemolie

dit product is niet beschikbaar

theelepel verse gember
2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel limoensap

dit product is niet beschikbaar

100 milliliter kokosmelk

dit product is niet beschikbaar

500 gram kipdijfilets

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

8 satéprikkers

barbecue

  • 1 Schep de kipdijblokjes door een marinade van de kokosmelk, limoensap, knoflook en gember. Laat afgedekt minimaal 1 uur marineren in de koelkast.
  • 2 Verhit intussen de zonnebloemolie en fruit hierin de bosuitjes en geperste knoflook 1 minuut. Voeg de cashewnoten, ketjap en sambal toe. Roer 100 ml warm water erdoor en breng de saus aan de kook. Neem van de warmtebron en laat afgedekt staan.
  • 3 Rijg het vlees aan de satéprikkers. Bestrijk met olie en rooster de spiesen in circa 5 minuten per kant gaar, zo hoog mogelijk op de barbecue. Of rooster in de oven op 220ºC. Verwarm intussen de saus opnieuw en breng verder op smaak met ketjap en sambal. Voeg eventueel water toe als de saus te dik wordt.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 0 kcal
vet 0 gram
verzadigd vet 0 gram
koolhydraten 0 gram
eiwit 0 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté