2 personen
eenvoudig
25 min.
hoofdgerecht
home recepten Kipshoarma met knoflooksaus en zoetzure ui

Kipshoarma met knoflooksaus en zoetzure ui

ingrediënten


25 min
2 personen
komkommer

dit product is niet beschikbaar

1 tomaat

dit product is niet beschikbaar

50 gram ijsbergsla

dit product is niet beschikbaar

4 pitabroodjes

dit product is niet beschikbaar

100 gram Griekse yoghurt

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels mayonaise

dit product is niet beschikbaar

1 teentje knoflook

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel shoarmakruiden

dit product is niet beschikbaar

250 gram kipfilets

dit product is niet beschikbaar

250 gram kipdijfilets

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel zonnebloemolie

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel suiker

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels wittewijnazijn

dit product is niet beschikbaar

1 rode ui

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Meng in een kommetje de rode ui met de azijn, suiker en een snuf zout. Laat staan en schep regelmatig om. Verwarm de oven voor op 200ºC.
  • 2 Verhit intussen de olie in een koekenpan en bak hierin de kip­ reepjes met de shoarmakruiden in circa 8 minuten goudbruin.
  • 3 Meng de knoflook met de mayonaise, yoghurt, zout en peper. Verwarm de pitabroodjes kort in de oven. Serveer de broodjes met de kipshoarma, knoflooksaus, komkommer, ijsbergsla, tomaat en de zoetzure ui.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 665 kcal
vet 33 gram
verzadigd vet 9 gram
koolhydraten 56 gram
eiwit 36 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté